tisdag 25 februari 2014

Klick klick

Jag visade Fredrik Jotexkatalogen och han tyckte också att gardinerna jag hade spanat in till sovrummet var jättefina. Han sa: beställ dom och kuddar, vore fint med påslakanen till också. Jag betalar :-)

Bilder lånade från Jotex.se

Klick klick sa det vid datorn så var beställningen lagd. Det enda som var synd är att hissgardinen skickas den 10 maj!! Ja ja, får väl ge mig till tåls.

Det verkar då inte bli någon fotokurs för mig. Den blev inställd i höstas när jag skulle gå. Nytt tillfälle skulle komma till våren så jag anmälde mig till den 20 februari. Nähä, för få anmälningar. Nytt kursdatum den 6 mars. Idag fick jag mail att den inte heller blir av. Den här kursen var via Medborgarskolan, jag får väl se mig om efter någon annan kurs för nu skulle dom försöka till hösten igen... Morr!

Kram

 

lördag 22 februari 2014

Smyger in...

...lite snabbt för att tipsa om du är sugen på att äta Lchf inspirerat är att göra dessa goda champinjoner som tillbehör istället för någon form av potatis till kött/kyckling. Eller som extra tillbehör ändå förstås :-) Jag har tipsat om det här receptet förut, men det är så gott!
 
Ostgratinerade champinjoner
Ca 8-10 st Champinjoner
½ dl finskuren Purjolök
1 tsk hackad, färsk Timjan (torkad går bra)
1 dl riven Västerbottenost eller annan god ost
1 Vitlöksklyfta
Några droppar Citronsaft
Havssalt och Peppar
 
Bryt loss foten på svamparna och skär i små tärningar. Skär purjon i lika små tärningar och riv vitlöken fint. Bryn smöret och stek svamphacket gyllenbrunt, krydda med salt, peppar och citron. Tillsätt purjo och vitlök, låt bryna med en stund. Lägg champinjonhattarna i en ugnsform. Fyll hålen med svampröran och lägg på en topp av riven ost.
 
Gratinera på 200º i 10 minuter. Låt svalna en liten stund innan serveringen.

Kram

 
 

fredag 21 februari 2014

Hej mitt vinterland

Å helt plötsligt var alla mina vårkänslor som bortblåsta! Här har det snöat, mycket... och gråmulet. Men det ligger runt +1 grad så det är nästan bara tung blötsnö. Så den här snön får kanske inte ligga kvar så länge. Vi hade tänkt åka till stugan i helgen men jag tror vi hoppar över det om det ska vara sånt här tråkigt väder.

Vi har tagit ner en gammal symaskin och ställt i matrummet istället för ett runt bord som stod där. Vad tycker ni?

Före
Efter
Från ett tidigare loppisbesök fick det här följa med hem.
Jag har lagt om min arbetstid från och med
den här veckan så nu ska jag jobba 50%
fördelat på alla dagar. Därmed har
jag ingen ledig dag. Nu är jag
helt slut och det har blivit
en del värktabletter den
här veckan. Så ni får
ha det riktigt skönt,
nu tar jag helg!

Kram

 

tisdag 18 februari 2014

Love

Ja, ingen har väl missat att det var alla hjärtans dag i helgen som var :-) Jag fick fina blommor, vi åt gofika och god mat.
 
Jag fortsätter med min Lchf kost och det går riktigt bra med all extra planering och tid för nya recept som det är i början. Barnen tyckte maten förra veckan var jättegod och fick klart godkänt. Det var ju roligt att ny mat mottas med glädje, kan ju vara lite si och så med det. Jag tycker ändå våra barn äter väldigt allsidigt och gillar typ "vuxen mat" och kommit ifrån att göras lite mer barnvariant vid t ex festmiddag.

Solen skiner och man blir full av inspiration. Jotex katalogen kom med posten igår och oj vad mycket fina gardiner dom hade. Kan tänka mig att byta gardiner i varenda rum, hihi

Kram

 

onsdag 12 februari 2014

Burkar för pyssel

Jag har förvarat mina band och spetsar i små påsar i sylådan.
Trist, finare att se på dom och kanske få lite inspiration.

Lite dalahästband förstås :-)
 
De övriga i pysselrummet är bara kaos. Det är ett rum som jag inte hittar idéer till eller energi att göra något med fast det är det man önskar, ett pysselrum som man får inspiration i bara man kliver in genom dörren.
 
Kram
 
 

måndag 10 februari 2014

Köksdetaljer

Idag bjuder jag på bilder från mitt kök.
 
 
 
 
 
I helgen tog vi det lugnt och grejade bara med sånt som har blivit liggande. Det var jätteskönt! Med maten har det gått bra. Det tar lite tid med planering och inköp med en del nya matvaror jag inte haft hemma förut men maten är så himla god! Får se vad barnen tycker när dom kommer idag med nya maträtter på menyn :-)
 
Kram
 
 


fredag 7 februari 2014

Ni är för goa!

Tack snälla ni för alla kommentarer och e-mail jag har fått angående min fundering kring Lchf. Efter goda tips så köpte jag två riktigt bra böcker på Ica Maxi.
Det är böcker från Ulrika Davidsson och Åse Falkman Fredrikson. Dom innehåller huuuur många goda recept som helst samt väldigt bra inledning och förklaringar kring Lchf. Nu känner jag mig laddad och har börjat så får vi se om det händer något positivt med min värk.
 
Nu är det äntligen helg! Jag tänker nog inte göra många knop den här helgen, känner att jag behöver ta igen mig och vad passar då inte bättre än att titta på denna skylt för att göra sig påmind ;-)
Jag tänker unna mig ett glas vin till maten och tända alla mysiga ljuslyktor och bara njuta.
Hoppas ni får en riktigt skön helg!
 
Kram
 
 
 

söndag 2 februari 2014

LCHF?

Är det någon av mina läsare som är kunniga på LCHF? Jag har läst en del om LCHF och googlat fram att många med fibromyalgi mår bättre med LCHF kost, att vitt mjöl är inflammationsframkallande vilket inte är bra för personer med fibromyalgi. Problemet är att jag har en del matallergi. Jag tål inte mandel, nötter (jordnötter går bra), stenfrukter (med kärnor i), färsk tomat eller typ krossade tomater (ketchup/passerade tomater går bra), färsk paprika. Det här är en kost jag känner att jag vill prova men det jag funderar över är vad man kan ha till istället för t ex pasta, ris?

Sen kan jag känna mig lite skeptisk gällande att det är så mycket fett i olika recept. Jag har haft två djupa ven tromboser (blodproppar) genom åren av olika anledningar. Första gången trodde dom att det berodde på p-piller i kombination med höga medicindoser jag fick då för en hudsjukdom jag har. Den andra trodde dom berodde på graviditet i kombination med en knäolycka jag råkade ut för samtidigt. 

I många recept jag har läst är innehållet mandelmjöl om man vill t ex göra en paj eller göra något bröd eller liknande. Hur kan man "komma runt" det med något annat? Jag är så innerligt trött på denna värk så jag är villig att prova allt som kan lindra. Tänk om receptet vore en annan kost, ingen vore gladare än jag!

Dagen till ära bjuder jag på en selfie. Det händer typ aldrig då jag alltid står bakom kameran (även denna gång :-)

En sak jag ser fram emot är att förmodligen blir min fotokurs av med start den 20 februari. För er som inte vet så fick jag en fotokurs av min Fredrik i födelsedagspresent och i höstas när jag skulle gå blev den inställd då det var för få anmälda. Hoppas hoppas den blir av!

Kram

 

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...